Brieventest

Home/Brieventest

BRIEVENTEST BINNEN 24 UUR

De brieventest is de oplossing om snel en gemakkelijk een brief te testen. Een brieventest onder 100  consumenten start al vanaf €695,-.

We leggen jouw brief online voor aan 100 lezers. Hun feedback vertalen wij naar concrete aanbevelingen, zodat jij de brief meteen kunt aanpassen en versturen.

”We zijn erg blij met de snelle service die SPRINT biedt.”

 Maida Robert – Onderzoeksadviseur

SCHRIJF DE PERFECTE BRIEF

Met behulp van feedback van je eigen doelgroep

VERBETER DE KLANTERVARING

Tevreden klanten door duidelijkheid

BESPAAR VEEL TIJD EN GELD

Minder telefoontjes naar de klantenservice

 DE BRIEVENTEST

De SPRINT Brieventest is geoptimaliseerd op basis van jarenlange ervaring met verschillende klanten en adviezen van ervaren copywriters. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de methode.

Je test je brief al vanaf €695,-.

DOWNLOAD BROCHURE
Weergave van een brievenbus. De brieventest van SPRINT vertaalt klantfeedback door naar concrete aanbevelingen, zodat de brief aangepast en verstuurd kan worden.
SPRINT toetst op een concept op vijf universele KPI's. Hierbij wordt onder andere de vraag gesteld hoe kansrijk een concept is.

 BEST PRACTICE

Of je nu een informatieve of juist wervende brief wil schrijven; de SPRINT brievenentest geeft je antwoord op de vraag: slaagt mijn brief er in om de boodschap over te brengen?

We toetsen je brief op drie essentiële KPI’s. Daarnaast controleren we of je brief nog vragen onbeantwoord laat.

Wat levert het op?

 KPI’S

Standaard KPI’s die meegenomen worden, zijn: duidelijkheid, leesbaarheid en tekstlengte. Daarnaast is het mogelijk om drie eigen vragen toe te voegen.

Overzicht van de online agile onderzoeksapplicatie van SPRINT en de kenmerken die centraal staan in de brieventest: duidelijkheid, leesbaarheid en tekstlengte.
Weergave van de heatmap die in kaart brengt welke onderdelen van je concept goed en minder goed zijn. Van deze heatmap wordt gebruik gemaakt bij de concepttest, campagnetest, brieventest en contenttest van SPRINT.

HEATMAP

Zie welke onderdelen van je brief goed en minder goed zijn. Begrijp waardoor dit veroorzaakt wordt, zodat jij je brief direct kan verbeteren.

ONBEANTWOORDE VRAGEN

Wat er in uw brief staat kan nog zo duidelijk en goed leesbaar zijn, maar hoe zit het met wat er NIET staat? Blijft uw lezer achter met meer vragen dan de brief beantwoordt? Welke zijn dat? De brieventest geeft u direct inzicht in de informatie die nog ontbreekt, zodat u de brief compleet kan maken.

Weergave van een wordcloud. SPRINT maakt binnen de brieventest gebruik van wordclouds om inzicht te geven in de informatie die nog ontbreekt in de brief.

De voordelen:

Weergave van mensen die online brieven aan het testen zijn. Bij de brieventest van SPRINT worden mensen uit jouw doelgroep geselecteerd die de brief beoordelen.

SNEL TOEGANG TOT JE DOELGROEP

Wij selecteren de juiste mensen uit jouw doelgroep.

Deze consumenten beoordelen de brief op een drietal cruciale onderdelen, waardoor je ziet hoe goed je brief is. Ook geven consumenten op woordniveau aan wat goede en minder goede onderdelen zijn (en waarom). Aanvullend krijg je inzicht in welke informatie nog ontbreekt volgens de lezer.

REAL-TIME FEEDBACK

Zodra de eerste consumenten reageren, kun je de resultaten direct online volgen en aan de slag met de verbeteringen.

De inzichten vertalen wij naar concrete tips waarmee je je brief direct kunt verbeteren.

Demo (live)
Weergave van de heatmap die in kaart brengt welke onderdelen van je concept goed en minder goed zijn. Van deze heatmap wordt gebruik gemaakt bij de concepttest, campagnetest, brieventest en contenttest van SPRINT.
Overzicht van het SPRINT Dashboard.

VERSCHILLENDE UITINGEN

Deze kwantitatieve inzichten kun je vergelijken met die van eerder geteste brieven of naast de door ons gehanteerde benchmarks leggen.

Demo (live)

CASE STUDY

SPRINT voert de brieventesten voor de Sociale Verzekeringsbank uit.

Lees meer