AGILE RESEARCH COMMUNITY

Achtergrond: Unilever

Begin 2017 heeft Unilever een nieuwe margarine gelanceerd in diverse markten. Het innovatieteam schakelde SPRINT in met de vraag of er consumenteninzichten vergaard konden worden voor de 100% plantaardige Becel producten.

Lees hier hoe SPRINT het scrumteam van Unilever heeft geholpen met op het goede pad blijven met de innovatie door consumenteninzichten waarbij er gebruik is gemaakt van een agile marktonderzoek online community aanpak.

Becel kokosolie & amandelolie. Het innovatieteam van Unilever schakelde SPRINT in met de vraag of consumenteninzichten vergaard konden worden voor de 100% plantaardige Becel producten.
Weergave van een sandwich. Eén van de innovaties van Unilever is de nieuwe, op plant gebaseerde, margarine met vele, op olie gebaseerde, smaken.

Uitdaging: Snelle Klantinput

Unilever innoveert constant binnen de margarinecategorie. Een van de innovaties is de nieuwe, op plant gebaseerde, margarine met vele, op olie gebaseerde, smaken.

Na het ontwikkelen van vele variaties die positieve resultaten opleverden, wilde Unilever inzicht hebben in op welke manier de consumenten de nieuwe margarine gebruiken. De belangrijkste uitdaging was het bereiken van de juiste klanten die het product gebruiken. Niet minder belangrijk waren de nodige inzichten!

Onze Aanpak: Market Research Online Community:

Deel 1: Dagboek Studie

SPRINT gebruikte een van zijn Agile Online Marktonderzoek Communities. Respondenten deelden hun productervaringen door te beschrijven hoe zij de margarine gebruiken. Ook deelden zij foto’s van hun maaltijden.

2.Market Research Online Community

Respondenten kregen de mogelijkheid om elkaars antwoorden te zien. Zij konden ook reageren op elkaars ervaringen met het product.

3.Evaluatie vragenlijst

Uiteindelijk hebben de respondenten aangegeven hoe zij het product zouden gebruiken en waar het geschikt voor is (frequentie, gelegenheden, als vervanger van een dergelijk product, etc.).

Klant aan het woord

“Het projectteam van SPRINT heeft ons goede sleutelinzichten geleverd voor productgebruik in vele landen. De inzichten zijn zeer waardevol en bruikbaar geweest in onze innovatiefase.”
Joost Verhagen – Global CMI Manager - Unilever
Logo van Unilever. Unilever is één van de klanten die gebruik heeft gemaakt van het agile online marktonderzoek van SPRINT.
Verschillende varianten Becel kokosolie & amandelolie van Unilever. SPRINT heeft het scrumteam van Unilever geholpen aan consumenteninzichten door gebruik te maken van de Agile Online Marktonderzoek Communities.

RESULTAAT

Het onderzoek heeft Unilever de volgende inzichten opgeleverd:

  • Hoe consumenten de nieuwe margarine gebruiken
  • De gerechten waarbij consumenten het product gebruiken
  • Voor welk product het een vervanger is
  • Gebruik tijdens gelegenheden en de frequentie

Resultaten

SPRINT heeft Unilever in korte tijd aan waardevolle inzichten geholpen. Het agileteam van Unilever kan verder met de productontwikkeling. De inzichten zijn bruikbaar voor de lanceringsstrategie in verschillende landen, alsook voor de marketing & communicatie.

De community oplossing is overgegaan op het genereren van sterke interne deelname van verschillende teams binnen Unilever.

In maart 2017 heeft Unilever zijn nieuwe Becel Flavored Margarine gelanceerd in Nederland. De volgende smaken:

Interesse in een soortgelijk project?

Neem contact op met:

Henk Scholte
[email protected]
+31610272779

Henk Scholte is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie binnen SPRINT.

Product: Concepttest

Check it here

Blog: customer feedback in agile projects

Read Blog

Logo van Aegon. Aegon is één van de klanten die gebruik heeft gemaakt van het agile online marktonderzoek van SPRINT.
Logo van Danone. Danone is één van de klanten die gebruik heeft gemaakt van het agile online marktonderzoek van SPRINT.
Logo van AWNB. ANWB is één van de klanten die gebruik heeft gemaakt van het agile online marktonderzoek van SPRINT.
Logo van E-ON. E-ON is één van de klanten die gebruik heeft gemaakt van het agile online marktonderzoek van SPRINT.
Logo van Menzis. Menzis is één van de klanten die gebruik heeft gemaakt van het agile online marktonderzoek van SPRINT.