innovatie oplossingen

Innovatie testen

Innovatie is voor veel organisaties de sleutel tot succes. Maar hoe innoveer je succesvol? Het antwoord ligt in het begrijpen van de consument. Zijn nieuwe concepten relevant, spreekt de verpakking aan, wat is een goede prijs. Door deze dingen vooraf met SPRINT te testen vergoot je de kans op innovatiesucces.

Ontdek hoe kansrijk je nieuwe product of dienst is via concept testing.

Test wat de invloed van de verpakking op de aankoopintentie is en leer hoe je nieuwe of vernieuwde verpakking eventueel nog kunt verbeteren.

We geven je een realistisch beeld van je product in het schap, laten zien in welke mate het opvalt en hoe goed het te vinden is.

Sneller winnende claims vinden - claims die onderscheidend zijn, passen bij het merk en de koopintentie stimuleren.

Deze test geeft snel inzicht in de prijs die je marktaandeel en omzet maximaliseert. De consument geeft in meerdere rondes feedback op de prijs van het product. De test wordt alleen gedaan bij consumenten die aankoopintentie hebben.

Met deze test weet je snel in welke prijsrange je een product in de markt kunt zetten. Op basis van 4 vragen bepaal je welke prijs consumenten te goedkoop, goedkoop, duur en te duur vinden.

Prioriteren met precisie: Met deze test krijg je direct en duidelijk inzicht in de voorkeuren van consumenten.

PRIJS TEST

Wat is de ideale
prijs voor Grolsch Herfstbier 0.0%?

Karakter staat centraal bij Grolsch; het merk moedigt aan tot het volgen van je eigen weg met vertrouwen en overtuiging. In lijn hiermee introduceert Grolsch als eerste brouwer een alcoholvrij herfstbier. De vraag rijst echter hoe de prijs voor dit nieuwe bier vastgesteld moet worden en welke naam het moet dragen. Voor deze uitdagingen heeft Grolsch de expertise van SPRINT ingeroepen voor een prijsonderzoek en het uitzetten van een standaard vragenlijst.

L
L

Voordelen van SPRINT

Dynamisch dashboard

In de online dashboards heb je een volledig overzicht van de resultaten en kun je als gebruiker je eigen filters en kruisingen maken.

Nauwe samenwerking

De SPRINT consultants zijn vriendelijke, enthousiaste en ervaren onderzoekers en helpen je graag bij het selecteren en opzetten van je testen.

Toegang tot inzichten

Toegang tot het platform is eenvoudig te beheren. Concentreer je alleen op je eigen testen of krijg toegang tot alle uitgevoerde testen in je organisatie.

Consument binnen handbereik

SPRINT helpt onderzoeks-, marketing-, communicatie-, merk- en UX-teams snellere, betere en meer consumentgerichte keuzes te maken.

Benchmarks en action standards

Met de SPRINT benchmark ben je in staat om datagedreven beslissingen te nemen. Je kunt, met onze hulp, je eigen action standards bepalen.

In de wereld van productinnovaties is consumentenfeedback essentieel, en daar speelt innovation research een cruciale rol in. Wil je een vernieuwing doorvoeren, een analyse van je winkelschap of vooruitstrevend zijn met je verpakking? Gebruik de SPRINT innovation research testen:

Met onze concepttest ontdek je hoe consumenten jouw nieuwe concept of product beleven. Hiermee krijg je inzicht in hun koopintentie en of het concept merkherkenning genereert. Zo kun je direct bepalen of vernieuwing nuttig is.

De packagingtest stelt je in staat diverse verpakkingsideeën te toetsen of het definitieve ontwerp te valideren. Je krijgt antwoord op de vraag wat de aankoopintentie van je product is. Daarnaast ontdek je de verbeterpunten die ervoor zorgen dat je zo aantrekkelijk en opvallend mogelijk wordt voor je doelgroep.

Onze schaptest biedt een realistische omgeving om product en verpakking te testen. Je krijgt inzicht in welke aanpassingen nodig zijn waamee je onderscheidend bent van je concurrenten. 

Claims op marketingmateriaal en verpakkingen kunnen doorslaggevend zijn voor consumenten. De claimstest helpt niet alleen bij het waarderen van claims, maar ook bij het begrijpen van de (negatieve) emoties die ze oproepen, wat van invloed kan zijn op de overweging en aankoop.

Tenslotte, onze prijstesten. In een markt waar prijsvergelijkingen aan de orde van de dag zijn, is inzicht in prijsgevoeligheid en prijselasticiteit cruciaal om de optimale prijsstrategie voor je product te bepalen. Wij hebben de Gabor Granger test en de Van Westendorp prijstest.

Meer weten over de innovation research testen via SPRINT?