Innovatie

Shelftest

Met de Schaptest heb je de mogelijkheid om je product en verpakking in een realistische omgeving te evalueren. Het verkooppunt is de plek waar immers het succes van een nieuw product of verpakking wordt bepaald; daar waar de consument komt. Wil je de aankoopbeslissing beïnvloeden, dan is het nodig dat je product of verpakking opvalt. De Schaptest van SPRINT zorgt voor directe feedback van je doelgroep.

De aandacht van consumenten is vluchtig in een wereld met veel keuzemogelijkheden. Zowel in supermarkten als online. Opvallen met een aantrekkelijk product biedt de consument een meer select aanbod en je bent onderscheidend ten opzichte van je concurrenten. Kies voor een Schaptest en weet meteen of er aanpassingen nodig zijn.

“Meet de koopintentie aan de hand van een Schaptest”

Werkwijze Schaptest

De Schaptest is opgedeeld in 3 fasen: eerst ziet de respondent een plank met het product voor een eerste indruk. Daarna wordt het productontwerp geëvalueerd op koopintentie, merkfit en opvallendheid, inclusief heatmap. In de laatste fase kiest de respondent het favoriete ontwerp met een verduidelijking van sterke en zwakke punten.

Schaptest met eve tracking

Inzichten na Schaptest

Met de Schaptest kom je te weten hoe de consument jouw nieuwe product of verpakking ervaart. Je ontvangt inzichten in de koopintentie en of je product merkherkenning oproept. Zo weet je meteen of er verbeteringen nodig zijn. Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe ervaart de doelgroep jouw nieuwe product?
  • Hoe scoort je merk ten opzichte van concurrenten?
  • Op basis waarvan overweegt je doelgroep jouw merk?
  • Wat zijn de sterke en zwakke punten?
  • Met welke verbeteringen zorg je voor een hogere merkbekendheid?

Interesse? Vraag hier een demo aan