Snelheid en AI in Marktonderzoek: Belangrijke Leerpunten van IIEX 2024 en Quirk’s Media

Onlangs is JP namens SPRINT naar IIEX in Amsterdam en Quirk’s Media in Londen geweest om inzichten over de nieuwste trends in marktonderzoek te verzamelen en met de slimste koppen in de branche te netwerken. 

AI revolutioneert marktonderzoek door diepere inzichten te bieden, de betrokkenheid te vergroten en innovatie te stimuleren. Belangrijke leerpunten van IIEX 2024 en Quirk’s Media benadrukken het transformatieve potentieel. 

  • AI zal naar verwachting tegen 2030 aanzienlijke groei stimuleren in de sectoren eCommerce, Finance en Media. Optimalisatie van prijsstelling, verpakking en promoties bevordert duurzame groei. 
  • Vroege input van consumenten vermindert risico’s en zorgt voor een betere marktfit. Voorspellende analyses bieden realtime inzichten voor betere productontwikkeling. 
  • Door AI aangedreven steekproeven bieden snel en nauwkeurig kwalitatief onderzoek, terwijl door AI aangedreven moderators de gegevensverzameling efficiënt verbeteren. 
  • Empathiegerichte technieken bouwen diepere connecties met consumenten, en conversatie-AI verbetert de betrokkenheid bij enquêtes en de datakwaliteit. Aangepaste AI-strategieën met samengestelde gegevens en menselijk toezicht verbeteren de besluitvorming. 
  • Het vermogen van AI om consumentenpercepties en culturele trends te decoderen, zal genuanceerde inzichten bieden, waardoor marketinginspanningen effectiever worden. De nadruk op emotioneel betrokken communicatie, in plaats van puur rationele argumenten, onderstreept het belang van begrip en verbinding met consumenten op een dieper niveau. 

Deze vooruitgang sluit nauw aan bij onze missie om snel, betrouwbaar en actiegericht marktonderzoek te bieden. SPRINT onderzoekt actief hoe AI geïntegreerd kan worden in onze oplossingen om het onderzoeksproces te versnellen, wat resulteert in snellere iteraties en responsievere besluitvorming.