MERK OPLOSSING

Brand Tracker

Krijg snel inzicht in de bekendheid en het imago van je merk

De Agile Brand Tracker van SPRINT geeft je heel snel inzicht in de prestaties van je campagnes, de veranderingen rondom je merk en in je concurrentie. 

Wanneer we meerdere metingen uitvoeren geeft een Brand Tracker de mogelijkheid om trends te analyseren en campagne-effectiviteit te monitoren. Door je merk over een langere periode te volgen kun je merkstrategieën optimaliseren en je concurrentievoordeel behouden. 

Opzet SPRINT Brand Tracker binnen een week  

De Brand Tracker van SPRINT is een slimme en flexibele onderzoeksmethode die snel en efficiënt kan worden opgezet, waardoor je tijd bespaart en prioriteit geeft aan wat het belangrijkst is: je merk.   

We maken het niet onnodig ingewikkeld en je krijgt snel toegang tot essentiële Key Performance Indicators (KPI’s) voor branding, terwijl we oog houden op je concurrenten in de branche.   

Volg je merk in het Brand Tracker dashboard 

Alle inzichten worden gepresenteerd via ons interactieve dashboard, waardoor je diep in de gegevens kunt duiken voor grondige analyses en betekenisvolle vergelijkingen. Je krijgt via het Brand Tracker dashboard toegang tot essentiële KPI’s en benchmarks.   

Het dashboard toont de belangrijkste branding KPI’s:  

Brand Awareness: hier worden zowel de top of mind (spontane) awareness als de unaided awareness van jouw merk en andere merken in jouw branche weergegeven. 

Familiarity: toont de wijze waarop klanten in aanraking zijn gekomen met jouw merk en dat van je directe concurrenten. Ook krijg je inzicht in hun bekendheid met de service of het product dat wordt geleverd. 

Brand position: laat de klantwaardering, overweging en voorkeur voor merken binnen jouw branche zien. Het is ook mogelijk om dit deel van het onderzoek uit te breiden, de koopintentie, priced koopintentie en retention worden dan ook meegenomen. 

Imago: hier worden de merkassociaties getoond en vergeleken met merken onderling. Daarnaast worden de door jou aangegeven kernwaardes getest. 

Brand funnel: De belangrijkste branding KPI’s worden samengevat in het brand funnel overzicht: de merkbekendheid, overweging, voorkeur en aankoopintentie van jouw merk en haar directe concurrenten worden getoond.  

Voordelen SPRINT Brand Tracker

De belangrijkste voordelen van onze Brand Tracker zijn:

  • Er is een standaard die je modulair kunt uitbreiden
  • Het is een betaalbare Brand Tracker
  • Je kunt het onderzoek binnen een week opstarten
  • Een SPRINT onderzoeker helpt je bij het opzetten
  • Je concurrenten worden meegenomen in het onderzoek
  • Altijd toegang tot insights via ons visuele realtime dashboard

Aanvulling op de Agile Brand Tracker: Campagne effect meting 

Voeg de campagne effect module toe aan je Brand Tracker en krijg toegang tot 5 extra vragen, die specifiek de effecten van je recente campagne in kaart brengen. 

Interesse in onze Brand Tracker?

BRAND TRACKER

Zo meet Stoov® haar
merkbekendheid op een snelle en slimme manier

Stoov® gebruikt de Brand Tracker van SPRINT om inzichten te krijgen over de positie van het merk ten opzichte van concurrenten. Daarnaast krijgt Stoov via de Brand Tracker van SPRINT een helder beeld van hoe consumenten het merk zien. In een interactief dashboard heeft Stoov® in één oogopslag inzicht in de merkfunnel. 

Na de eerste nulmeting vraagt Stoov® eenvoudig zelf vervolgmetingen voor de Brand Tracker aan in het SPRINT platform. Het resultaat? Een dashboard met waardevolle output om de enorme groei van het merk te monitoren.  

Brand Tracker SPRINT Insights voor Stoov
L
L
brand tracker

Veel gestelde vragen

      

Wat zijn de kosten van een Brand Tracker bij SPRINT

De kosten van een Brand Tracker bij SPRINT hangen af van de grootte en de duur van je onderzoek, en van de eventuele extra vragen of modules die je wilt toevoegen. Wij bieden je altijd een scherpe prijs voor een kwalitatief hoogwaardig onderzoek. Vraag een demo aan om meer te weten te komen. 

Wat voor soort vragen kan ik stellen in de Agile Brand Tracker

Je kunt standaard vragen stellen over je merkbekendheid, overweging, voorkeur en aankoopintentie, maar ook specifieke vragen over je merk, branche of campagne. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar de associaties die mensen hebben met je merk, de tevredenheid met je producten of diensten, de loyaliteit van je klanten, de impact van je reclame, de perceptie van je prijs-kwaliteitverhouding, enzovoort. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste vragen voor je onderzoek.  

Hoe vaak moet ik een meting doen via de Brand Tracker?

Dat hangt af van je doel en je budget. Je kunt een eenmalig onderzoek doen, bijvoorbeeld na een campagne of een productlancering, of een doorlopend onderzoek, bijvoorbeeld elke maand of elk kwartaal. Zo kun je de veranderingen in je merkprestaties op de voet volgen en snel actie ondernemen als dat nodig is. Wij adviseren je graag over de optimale frequentie voor je onderzoek.