INNOVATIE OPLOSSING

Concept Test

Test snel en eenvoudig de potentie van jouw idee

De concept test van SPRINT Insights is dé manier om te ontdekken of jouw idee, product of dienst kans van slagen heeft. Wij bieden jou de mogelijkheid om snel en eenvoudig de potentie van jouw concepten te testen. Je ontvangt een duidelijk overzicht van hoe jouw product/dienst scoort op de belangrijkste KPI’s zoals aantrekkelijkheid, relevantie, geloofwaardigheid, uniciteit en merkfit.

Onze concept test biedt precies wat jij nodig hebt om de kracht van je concept te ontdekken en verbeterpunten te identificeren. En het mooiste? Jij hebt zelf de controle over het hele proces via ons gebruiksvriendelijke Research Platform.

Wat is de toegevoegde waarde?

Stel je voor: je hebt een geweldig idee voor een nieuw product of dienst. Je hebt er al veel tijd en moeite in gestoken, maar je weet niet zeker of het wel aanslaat bij je doelgroep. Dan is de concept test echt van toegevoegde waarde. Wij testen jouw idee bij een representatieve groep door zorgvuldig minimaal 100 respondenten te selecteren. Door je idee te testen bij een representatieve groep, krijg je waardevolle inzichten die je helpen om je concept te verfijnen en te verbeteren voordat je het op de markt brengt.

Hoe werkt de concept test?

Wij stellen jouw concept online aan de geselecteerde respondenten voor. Deze respondenten evalueren het concept op basis van vijf universele concept KPI’s, waarbij we hun feedback aanvullen met waardevolle klantinzichten. Bovendien onderzoeken wij grondig in hoeverre het concept eventuele problemen van de doelgroep oplost. Ook bieden we je de mogelijkheid om tot wel tien eigen vragen toe te voegen, waardoor je nog meer diepgaande inzichten krijgt in de sterke en zwakke punten.

Bij SPRINT Insights maken we het je gemakkelijk. Je kunt snel en eenvoudig zelf je cocept test aanvragen in ons gebruiksvriendelijke platform. Is het iets complexer of wil je even overleggen, dan helpen onze research managers. Do-It-Together staat daarbij centraal. In het SPRINT Research Platform zet je samen met een research manager je concept test op. In beide gevallen heb je binnen no-time de resultaten in een overzichtelijk dashboard.

Inzichten uit een concept test

Met de concept test van SPRINT Insights ontvang je gedetailleerde en waardevolle inzichten in hoe je doelgroep jouw nieuwe dienst of product ervaart. Je ontvangt inzichten in de koopintentie, of je concept merkherkenning oproept én ontdekt ook de nuances van de perceptie van je concept. Door te begrijpen hoe jouw doelgroep het nieuwe concept ervaart, weet je meteen of er verbeteringen nodig zijn om de koopintentie te verhogen.

Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe ervaart de doelgroep jouw nieuwe concept?
  • Is het concept aantrekkelijk genoeg?
  • Op basis waarvan overweegt je doelgroep jouw merk?
  • Wat zijn de sterke en zwakke punten?
  • Met welke verbeteringen zorg je voor een hogere koopintentie?

De dashboard functies van ons Research Platform

Zoals gezegd heb jij zelf de controle over het hele proces van de concept test via ons gebruiksvriendelijke Research Platform en interactieve dashboard. Het dashboard heeft de volgende functies:

Overview
Een overzicht van de KPI’s van alle concepten en de benchmark.

Scorecard
Voor iedere concept test een pagina met een overzicht van de Overall Score, Appeal, Buying Intention, Recall, Relevance, Uniqueness, Believability, Brand it en Category fit.

Heatmap
Een heatmap visualiseert de sterke en zwakke punten van je slogan, aangevuld met waardevolle feedback van consumenten.

Compare & filter
Met deze functie is het mogelijk om scores van verschillende concepten met elkaar te vergelijken.

Custom questions
Bij de concept test is het dus mogelijk om custom vragen te stellen aan je doelgroep. Hiermee kan de standaard concept test op de specifieke onderzoeksvraag worden afgestemd.

Wil jij de kans op succes bij de lancering of het updaten van jouw product of dienst ook vergroten?

Vraag dan een demo aan en ontdek zelf hoe eenvoudig én effectief de concept test van SPRINT Insights is. Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag.

Benieuwd hoe ons platform werkt?

CONCEPT TEST

Waardevolle inzichten voor een
succesvolle marktintroductie

Voordat Cérélia de OaYeah! American pancakes en Nederlandse pannenkoeken in vier landen op de markt bracht, vertrouwden ze op onze concept test om het idee snel te valideren.

In korte tijd kreeg Cérélia inzicht in hoe de doelgroep de OaYeah! Pancakes beoordeelde op verschillende KPI's. Cérélia ging nog een stap verder door extra vragen toe te voegen, waarmee ze voorafgaand aan de lancering inzicht kregen in de voorkeuren van de doelgroep met betrekking tot verpakkingsopties, duurzaamheid en plantaardige zuivelalternatieven.

Concept test SPRINT cerelia
L
L