CONTENT TEST

Van deurmat tot besluitvorming: Contextuele inzichten rond enveloppen voor de Nationale Postcode Loterij

Hoewel er dagelijks nieuwe marketingcommunicatiekanalen opduiken, blijft de traditionele post voor veel bedrijven een onmisbare manier om in contact te komen met hun klanten. De Nationale Postcode Loterij zag in dat niet alleen de inhoud van belang is, maar ook de envelop zelf een belangrijk touchpoint is. Om hun boodschap krachtiger over te brengen, wilde de Nationale Postcode Loterij meer inzicht krijgen in hoe ontvangers hun enveloppen ervaren. 

Klantgerichte innovatie: een gezamenlijk traject 

Bij SPRINT zijn we trots op onze snelheid en flexibiliteit. Toen de Nationale Postcode Loterij aangaf meer inzicht te willen in de perceptie van hun enveloppen, stelden wij een op maat gemaakte oplossing voor die verder gaat dan onze gebruikelijke contenttest. 

We beseffen ons dat de eerste indruk vaak wordt gemaakt zodra een envelop op de deurmat valt. Daarom hebben we de test in een realistische context geplaatst, precies zoals ontvangers de post in het dagelijks leven ervaren. Daarnaast stellen we activatievragen om de eerste reactie en actie-intentie vast te leggen, nog voordat de envelop wordt geopend. 

Van idee naar uitvoering 

De Nederlandse Postcode Loterij was enthousiast over ons voorstel en dacht actief mee bij het vormgeven van de vragenlijst. Door middel van een uitgebreide brainstormsessie ontstond een open sfeer waarin het voorstel werd aangescherpt en de test werd afgestemd op de doelstellingen van de Nationale Postcode Loterij. 

Samen ontwikkelden we en op maat gemaakte testmethode, waarbij zowel de envelop als de inhoud in een realistische context wordt getest. Deze aanpak stelt de Nederlandse Postcode Loterij in staat hun direct mail te testen met een razendsnelle doorlooptijd van 24 uur, wat hen de inzichten geeft die nodig zijn om weloverwogen, datagedreven beslissingen te nemen. 

SPRINT draait om Do-It-Together 

Bij SPRINT staat onze “Do-It-Together”-mentaliteit centraal in alles wat we doen. Tijdens een plenaire sessie lieten we het team van de Nederlandse Postcode Loterij zien hoe ons platform werkt en hoe zij eenvoudig zelf een test aan kunnen vragen. Zo zorgen we ervoor dat het proces van begin tot eind soepel verloopt. Onze enthousiaste SPRINTers staan altijd paraat om ondersteuning te bieden, zodat iedere stap efficiënt en probleemloos verloopt. 

We streven ernaar om meer te zijn dan enkel een dienstverlener – we zijn een partner die zich inzet voor jouw succes. Met onze op maat gemaakte oplossingen en onze gezamenlijke aanpak helpen we je om je marketingdoelen snel en met vertrouwen te bereiken 

 

Klaar om je communicatiestrategie naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze maatwerkoplossingen jouw marketinginspanningen kunnen versterken. 

Interesse in onze content test? 

Bekijk andere cases

Welk product verkoopt het beste?

Vergroten de nieuwe marketingcampagnes van Danerolles de merkbekendheid?

Zal de nieuwe spread-verpakking van Flora tot meer verkopen leiden in Finland?