Terugblik op events in September: AI, storytelling en duurzaamheid

September was een inspirerende maand voor SPRINT, waarin Jean-Pierre verschillende belangrijke evenementen door heel Europa bezocht om te netwerken en kennis uit te wisselen.  

  • Op 18 en 19 september was hij aanwezig bij DMEXCO in Keulen, waar de focus lag op het aanpassen aan een reclamewereld post-cookies, de groeiende rol van AI bij campagnemetingen, en de ontwikkeling van privacygerichte advertentietechnologieën. Er werd nadruk gelegd op het belang van uniforme identiteitsstrategieën om succesvol te blijven in deze dynamische markt. Ook de rol van AI bij de groei van retailmedia was een veelbesproken onderwerp.  
  • Op 24 september was Jean-Pierre aanwezig bij Screenforce Day 2024 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Tijdens dit event werd de cruciale rol van creativiteit bij de ontwikkeling van sterke merken benadrukt. Experts zoals Orlando Wood (System1) onderstreepten het belang van storytelling en emotionele betrokkenheid in advertenties om blijvende merkimpact te creëren.  
  • Om de maand af te sluiten reisde Jean-Pierre op 26 en 27 september naar Parijs om Printemps des Études bij te wonen. Dit event stond in het teken van een rondetafelgesprek over Responsabilité Sociétale des Marques (RSM) , waarbij de focus lag op het overbruggen van de kloof tussen duurzaamheid en consumenten. Het gesprek maakte duidelijk hoe belangrijk authentieke merkstrategieën zijn en hoe samenwerking tussen verschillende sectoren kan bijdragen aan duurzame verandering.  

Kortom, september was een maand vol nieuwe inzichten over de laatste trends op het gebied van AI, creativiteit en duurzaamheid.

Bij SPRINT blijven we onze kennis uitbreiden en integreren we deze nieuwe inzichten in onze oplossingen. Zo blijven we ons inzetten voor jouw succes binnen het dynamische landschap van marktonderzoek en advertenties. Blijf op de hoogte voor meer updates over hoe we deze inzichten toepassen om betere resultaten voor onze klanten te realiseren.