De Week zonder Vlees: onderzoek naar de positie van vleesvervangersmerken bij de Nederlandse consument

De Week zonder Vlees streeft er naar om een plantaardig dieet te promoten én wil Nederlanders bewust maken van de impact van vleesconsumptie op het milieu. Dit was voor SPRINT aanleiding om te onderzoeken welke merken voorop lopen in de groeiende markt van vleesvervangers.

De deelname aan de recente Week zonder Vlees is vooral hoog onder jongeren van 18-35 jaar. Bovendien zijn Nederlanders met een hoger opleidingsniveau eerder bereid om deel te nemen aan dit initiatief dan Nederlanders met een middel of lager opleidingsniveau. Aangezien het marktaandeel van vleesvervangers blijft groeien, biedt dit bedrijven een uitstekende kans om in te spelen op deze opkomende niche.

De bekendste merken van vleesvervangers zijn De Vegetarische Slager en Valess, gevolgd door Vivera, Garden Gourmet en Beyond Meat. Het niet verrassend dat deze merken ook het meest worden overwogen én de voorkeur genieten van de Nederlandse consument.

Interesse? Vraag hier een demo aan