VERPAKKINGS TEST

Zal de nieuwe spread-verpakking van Flora tot meer verkopen leiden in Finland?

Upfield werd in 2018 afgesplitst van Unilever en is het grootste plantaardige bedrijf voor consumentenproducten ter wereld dat meerdere merken plantaardige smeersels, kazen en room bezit, waaronder Flora, Violife, Rama, ProActiv, Becel en Blue Band. Om een volgende stap in de vegan revolutie te zetten, wil Upfield een nieuwe verpakking voor de plantaardige Flora spread op de Finse markt brengen. Maar om te voorkomen dat dit een dure investering is die – uiteindelijk – níet tot meer verkopen leidt, klopte Upfield aan bij SPRINT.

Verpakkings test Upfield 

SPRINT onderzocht binnen 24 uur óf zowel bestaande als nieuwe Flora-consumenten bereid zijn om de nieuwe verpakking aan te schaffen. En als dat zo is, kan Upfield twee verschillende Flora-merken samenvoegen tot één in Finland en Zweden of moet Upfield een nieuwe verpakking creëren voor de Finse markt?

Nieuwe verpakking Flora testen

Voor alle productonderzoeken heeft SPRINT een standaard vragenlijst klaarstaan. Deze lijst wordt waar nodig aangepast, zodat alle vragen voor het specifieke merk beantwoord worden. De vragenlijst werd voor Flora door 400 respondenten in Finland digitaal ingevuld, waaronder 200 bestaande Flora-klanten en 200 nieuwe klanten.

Voor Upfield onderzocht SPRINT twee verschillende verpakkingen: de huidige verpakking en het nieuwe ontwerp. Het onderzoek moest oa. antwoord geven op de vragen:

  • Spreekt het nieuwe ontwerp nieuwe kopers aan?
  • Spreekt het nieuwe verpakkingsdesign bestaande Flora-kopers óók nog aan?
  • Of schrikt het af, omdat ze het product niet meer herkennen?
  • Of zouden ze de spread met de huidige verpakking toch nog veel liever kopen?

Binnen 24 uur resultaat

Via de website van SPRINT kun je als organisatie eenvoudig een aanvraagformulier voor een producttest invullen. Binnen 24 uur zorgt SPRINT er vervolgens voor dat jij de resultaten van het onderzoek in handen hebt.

Welke specifieke vragen kun je verwachten in de ‘standaard vragenlijst’ die SPRINT aan jouw doelgroep voorlegt?

Een aantal voorbeeldvragen:

  • Hoe aantrekkelijk vind je het product?
  • Welke score zou je dit product geven (van 1 tot 10)?
  • Vind je de beschrijving bij het product geloofwaardig?
  • Zou je het product kopen?
  • Waarom zou je het product wel/niet kopen?
  • Welke elementen van het product vind je aantrekkelijk en welke niet?

Wat leverde het onderzoek Upfield op?

Binnen 24 uur had SPRINT voor Upfield alle resultaten van het onderzoek verzameld en geanalyseerd. De resultaten gaven Upfield zekerheid. Upfield ontdekte zo of het een goed idee is om de nieuwe verpakking op de markt in Finland te brengen, of dat ze wellicht een té groot risico neemt. De resultaten gaven, beter gezegd, antwoord op de vraag óf het nieuwe verpakkingsontwerp van Flora wel of niet zal leiden tot meer verkopen in Finland, maar ook op de vraag of ze nieuwe consumenten zou aantrekken én bestaande klanten zou behouden of verliezen. Daarnaast ontving Upfield inzicht in de verzamelde feedback van consumenten. Zo kan Upfield bepaalde elementen van het nieuwe verpakkingsontwerp verbeteren, nog vóórdat het in de schappen van de supermarkten beland.

Kortom, de snelle test hielp Flora om een slimme en verantwoorde keuze te maken om het nieuwe verpakkingsdesign wel of niet op de markt te brengen in Finland.

Ben jij nieuwsgierig naar wat SPRINT voor jouw (nieuwe) verpakking kan betekenen? Klik hier

Interesse in een verpakkings test? 

Bekijk andere cases

Welke prijs moet Grolsch Herfstbier 0.0% krijgen?

Welk product verkoopt het beste?

Welke belofte legt het
best uit dat de stroom van Vattenfall steeds groener wordt?