DIGITAL AD TEST

Hoe brengt TUI het beste duurzame vakanties onder de aandacht?

Reizen werd afgelopen jaar voor veel consumenten bemoeilijkt vanwege coronamaatregelen. Toch had TUI het verlangen om haar reis- en vakantie-aanbod te blijven ontwikkelen. Zo ook duurzame vakanties, want TUI wil graag extra bijdragen aan mens en milieu op de vakantiebestemmingen. Om ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van een vakantie introduceert TUI fair travel; een pakketreis waarmee je samen met TUI bijdraagt aan een eerlijke vakantie met positieve impact. Maar hoe kan TUI haar fair travel reizen het beste aan de man brengen? Wat vinden reizigers belangrijk als het om duurzaamheid gaat? Binnen 24 uur onderzocht SPRINT twee verschillende TUI fair travel-banners. Met de resultaten kon TUI haar aanpak direct verbeteren.

De kwetsbare aarde is tegenwoordig voor veel mensen een belangrijk thema, met de wil om eerlijk en duurzaam te leven als belangrijk gevolg. Ook TUI wil daar aan bijdragen met fair travel: het aanbod van vakanties met oog voor het welzijn van de lokale bevolking en economie, een verblijf in een hotel met een eco-label en die bijdraagt aan de verduurzaming van mobiliteit. Met fair travel wil TUI een bredere doelgroep overtuigen bewuster en duurzamer te reizen, door deze vakanties heel toegankelijk te maken. Fair travel reizen zijn geen ‘survival’-vakanties, maar gewone en ook deels luxe vakanties. Om deze fair travel vakanties onder de aandacht te brengen, ontwierp TUI twee verschillende reclame-banners. De vraag is nu welke banner mensen het meest beweegt om deze fair travel reizen te boeken?

Bannertest TUI fair travel

De eerste reclame-banner van TUI fair travel focust vooral op het steunen van de lokale economie en bevolking. Met de tweede banner hoopt TUI vooral de misverstanden over en aarzeling voor een duurzamere vakantie weg te nemen, zodat consumenten zien dat duurzaam reizen veel mogelijkheden biedt. SPRINT onderzocht welke banner het beste zou uitpakken, door voor beide banners een online vragenlijst uit te zetten. Beide vragenlijsten werden binnen mum van tijd door zo’n 100 Nederlanders ingevuld.

Online vragenlijst van SPRINT

Voor de bannertest van TUI werd onze standaard advertentietest gebruikt bestaande uit vragen zoals:

  • Hoe leuk vindt u deze advertentie?
  • Als u de advertentie op een website zou zien, zou u dan stoppen en ernaar kijken, of zou u verder scrollen?
  • Welk cijfer geeft u deze advertentie en waarom?
  • Vindt u het duidelijk dat de advertentie van TUI is?
  • Zet de advertentie u aan om een duurzame vakantie of reis te boeken?

Daaraan voegden we nog een aantal vragen toe, zoals welke onderdelen van duurzaamheid respondenten belangrijk vinden, en óf de boodschap van elke banner duidelijk was overgebracht of niet. Ook vroegen we of de respondenten wilden aangeven welke specifieke onderdelen van de advertenties ze wel of niet aantrekkelijk vonden.

Wat leverde het onderzoek op voor TUI fair travel?

Binnen 24 uur had SPRINT alle resultaten van de bannertest verzameld en overhandigd aan TUI. Uit de resultaten bleek dat de respondenten enthousiast waren over het concept van duurzame reizen en vakanties. En op basis van de voorkeuren van de respondenten, kon TUI vervolgens kiezen om met een van de twee bannerconcepten verder te gaan, en deze waar nodig te verbeteren. Zo kan TUI de best mogelijke banner ontwerpen én ervoor zorgen dat haar klanten eerlijke vakanties met een positieve impact gaan boeken, opdat ook volgende generaties nog kunnen genieten van al het moois op deze wereld.

Welke reclame-uiting kun jij het beste verder ontwikkelen? Laat de advertentie(s) door SPRINT testen en je ontvangt binnen 24 uur jouw antwoord.

Interesse in de digital ad test? 

Bekijk andere cases

Hoe wenst Schiphol reizigers uit China het beste een gelukkig nieuwjaar?

Campagnevideo McDonald’s getest binnen 24 uur.

Is de campagne van World Animal Protection overtuigend genoeg om de verkoop van kangoeroe-producten te stoppen?