Communicatie

Digital ad test

Bij het ontwikkelen van nieuwe campagnes en commercials zou je het liefst een glazen bol tot je beschikking hebben. Je wilt weten wat de reacties zijn en welk gevoel je oproept bij de doelgroep. Zomaar een campagne live zetten is dan niet de beste manier. Testen wel! Hierdoor krijg je inzicht in het effect van de uiting en wat wel en niet gewaardeerd wordt. Laat SPRINT je helpen met een advertentie test.

Je hebt een campagne bedacht en kiest voor een advertentie test om het potentieel te meten van de uiting. SPRINT ondersteunt in het testen van 1 of meerdere uitingen die we voorleggen aan de doelgroep voor het meten van de eerste indruk.

Met onze advertentietest creëren we volledig inzicht in de werking van de campagne. Je ontdekt niet alleen de waardering vanuit de doelgroep, maar ook de mate van aandacht voor de uiting, de merkherkenning en of de campagne uitnodigt tot actie.

“Direct inzicht in het potentieel van je campagne”

Werkwijze advertentie test

Selecteren doelgroep

Wij selecteren de juiste mensen uit je doelgroep en leggen de advertentie of commercial online voor aan minimaal 100 respondenten. Zij beoordelen de advertentie op een aantal vooraf bepaalde criteria en geven gedetailleerde feedback op de verschillende elementen.

Kijkgedrag op basis van eye tracking

Maak gebruik van de eye tracking methode en neem nog betere beslissingen op basis van concrete cijfers. De oogbewegingen worden gemeten, zodat je precies weet wat wel en niet aantrekt of opvalt. Lees meer over de eye tracking methode bij SPRINT.

Inzichten na advertentie test

Met een advertentie test ontwikkel je efficiëntere en effectievere campagnes. Je ontvangt inzichten in de werking van de uiting vanuit de gewenste doelgroep en concreet advies voor verbeteringen. Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Bereikt de advertentie het doel?
  • Begrijpt je doelgroep de boodschap?
  • Welke elementen vallen op?
  • Hoe kun je de boodschap aanscherpen?
  • Hoe scoort je campagne ten opzichte van de benchmark?

Interesse? Vraag hier een demo aan