INNOVATIE OPLOSSING

Claims test

De claims op marketingmateriaal en verpakkingen kunnen bepalen hoe consumenten over je merk denken. Claims kunnen de overweging en aankoop bevorderen, maar claims kunnen ook in het nadeel van het merk werken als de claims niet worden geloofd of als ze negatieve emoties opwekken.

Ontdek hoe je claims scoren

Met de claims test leer je niet alleen hoe consumenten je claims waarderen en welk gevoelens ze oproepen. Je krijgt ook inzicht in hoe jouw claim scoort op:

  • de mate van aantrekkelijkheid
  • de mate van relevantie
  • de mate van geloofwaardigheid
  • de mate van waarin de verpakking bij het merk past 
  • de aankoopintentie
De resultaten van de claims test kun je vergelijken met andere claims via onze benchmark. Zo weet je precies op welke KPI’s jouw claim het beste scoort. 
 

Interesse in een claims test? 

CLAIMS TEST

Wat is de meest
effectieve boodschap voor Vattenfall's duurzame stroom?

Binnen enkele jaren moet 100% groene stroom uit Nederland beschikbaar zijn voor alle klanten van Vattenfall. Van deze boodschap wil het energiebedrijf haar klanten op de hoogte stellen. Maar welk van de drie  concept claims kan het beste gebruikt worden in de communicatie naar klanten? Met welke boodschap legt ze haar plannen het beste uit en welk scenario zorgt ervoor dat haar huidige klanten voor Vattenfall blijven kiezen?

Via de claims test ontdekte Vattenfall wat haar klanten van de boodschap vinden en of de boodschap klanten ook aanspreekt. Daarnaast kreeg Vattenfall antwoord op de vraag of haar huidige klanten na dit bericht nog altijd klant wil blijven bij Vattenfall of dat ze willen overstappen.

L
L