Innovatie

Concepttest

De concepttest of producttest van SPRINT biedt de oplossing om snel en eenvoudig een product of dienst te testen. Je ontvangt een duidelijk overzicht van hoe je product scoort op aantrekkelijkheid, relevantie, uniciteit, geloofwaardigheid en merkfit. Precies wat je nodig hebt bij de lancering van een nieuw product of bij een update van het huidige product. Zo ontdek je hoe kansrijk je product of dienst is en wat de verbeterpunten zijn.

SPRINT selecteert de juiste mensen uit je doelgroep en legt het concept online voor aan minimaal 100 respondenten. Zij beoordelen het concept op 5 universele concept KPI’s. Daarnaast leggen wij klantinzichten voor en wordt getoetst of het concept deze problemen oplost. Naast onze standaard vragen kun je maximaal 10 eigen vragen toevoegen. Je krijgt inzicht in de potentie van een nieuw concept door de feedback van je doelgroep. Beslis om 1 of meerdere concepten te testen om zo te achterhalen welk concept de meeste potentie heeft.

Inzichten na concepttest

Met de Concepttest kom je te weten hoe de consument jouw nieuwe concept of product ervaart. Je ontvangt inzichten in de koopintentie en of je concept merkherkenning oproept. Zo weet je meteen of er verbeteringen nodig zijn. Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe ervaart de doelgroep jouw nieuwe concept?
  • Is het concept aantrekkelijk genoeg?
  • Op basis waarvan overweegt je doelgroep jouw merk?
  • Wat zijn de sterke en zwakke punten?
  • Met welke verbeteringen zorg je voor een hogere koopintentie?

Interesse? Vraag hier een demo aan