INNOVATIE OPLOSSING

Schap Test

Test je product en verpakking in een realistische setting 

De schap test van SPRINT Insights is dé manier om snel in een realistische setting te meten hoe je product en verpakking opvallen, aanspreken en aanzetten tot een aankoop. Voordat je een product in het winkelschap plaats weet je met de schap test wat het gewenste effect is. 

Wat houdt een online schap test in?  

 Om ervoor te zorgen dat je product opvalt, voeren we een test uit waarbij je product en de verpakking in een levensechte setting worden getoond. Dit wordt vaak gedaan door middel van een gesimuleerd winkelschap dat we online presenteren.  

Wij testen altijd online en leggen verschillende varianten van het schap voor aan een representatieve groep van 100 consumenten. De SPRINT schap test bestaat uit drie fasen: 

  1. de respondenten zien een plank met het product voor een eerste indruk 
  2. het verpakkingsontwerp wordt geëvalueerd op koopintentie, merkfit en opvallendheid inclusief heatmap 
  3. de consumenten kiezen het favoriete verpakkingsontwerp en geven de sterke en zwakke punten van het ontwerp aan. 

Inzichten uit een schap test 

Met de schap test van SPRINT ontvang je gedetailleerde en waardevolle inzichten. Je ontdekt hoe aantrekkelijk en relevant je productverpakking is voor je doelgroep en scoort op de belangrijkste KPI’s. Inzicht in de kpi’s in combinatie met concrete verbeterpunten van consumenten, stellen je in staat om snel te schakelen bij het verbeteren van verpakkingsontwerpen. 

Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen: 

  • Hoe valt je product of verpakking op tussen de concurrenten? 
  • Hoe goed past je product of verpakking bij je merk? 
  • Hoe hoog is de koopintentie voor je product of verpakking?
  • Wat zijn de sterke en zwakke punten van je product of verpakking? 

Wanneer je alleen je verpakking wilt testen hebben wij de SPRINT verpakkings test

Ontdek waar consumenten écht naar kijken

Door het gebruik van eye tracking in de SPRINT schap test krijg je inzicht naar welke producten consumenten kijken in het winkelschap. Hiermee maken we het visuele gedrag van consumenten meetbaar en inzichtelijk 

Hoe voer je een schap test uit met SPRINT Insights? 

Met SPRINT Insights kun je snel en eenvoudig zelf een schap test aanvragen via ons gebruiksvriendelijke Research Platform. Je kunt kiezen uit verschillende opties, afhankelijk van je onderzoeksvraag en budget. Je kunt bijvoorbeeld je product of verpakking testen in een fysieke of online omgeving, met of zonder eye tracking, en met of zonder custom vragen.  

Je kunt ook meerdere producten of verpakkingen met elkaar vergelijken. Je hebt zelf de controle over het hele proces, van het uploaden van je verpakking tot het bekijken van de resultaten. Je kunt ook rekenen op de ondersteuning van onze ervaren research managers, die je helpen om je schap test op te zetten en te analyseren. 

Wat leveren we op? 

Na het uitvoeren van een schap test ontvang je een interactief dashboard met de resultaten van je onderzoek. Ook krijg je inzicht in de concurrentiepositie in het schap en welke producten samen met je product worden overwogen. 

Daarnaast krijg je een heatmap te zien, die visualiseert waar je doelgroep naar kijkt en wat ze overslaat. Je kunt ook de feedback van je doelgroep lezen, waarin ze de sterke en zwakke punten toelichten. Zo krijg je waardevolle inzichten die je helpen om te kiezen voor de beste plek in het schap.  

Wil je ook een schap test doen? 

Ben je benieuwd hoe je product of verpakking het doet in een realistische omgeving? Wil je weten hoe je je product of verpakking kunt verbeteren om de koopintentie te verhogen? Vraag dan nu een schap test aan via ons Research Platform en ontdek zelf hoe eenvoudig en effectief het is. Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Interesse in een schap test? 

SCHAP TEST

Danone schapanalyse: welk product
presteert het best in verkoop?

Danone wilde een nieuwe product op de markt  brengen, bestaande uit zes verschillende varianten. Vooraf wilde Danone graag weten welke productvariant de voorkeur had van consumenten.

In een online kwantitatieve schaptest werden verschillende supermarktschappen gemaakt. Dankzij de schap test weet Danone niet alleen aan welke productvarianten consumenten de voorkeur geven, maar heeft men inzicht gekregen in het consumentengedrag van haar doelgroep. 

L
L