INNOVATIE OPLOSSING

Schap Test

Met de schap test heb je de mogelijkheid om je product en verpakking in een realistische omgeving te evalueren. Het verkooppunt is de plek waar immers het succes van een nieuw product of verpakking wordt bepaald; daar waar de consument komt. Wil je de aankoopbeslissing beïnvloeden, dan is het nodig dat je product of verpakking opvalt. De schap test van SPRINT zorgt voor directe feedback van je doelgroep.

De aandacht van consumenten is vluchtig in een wereld met veel keuzemogelijkheden. Zowel in supermarkten als online. Opvallen met een aantrekkelijk product biedt de consument een meer select aanbod en je bent onderscheidend ten opzichte van je concurrenten. Kies voor een schap test en weet meteen of er aanpassingen nodig zijn.

“Meet de koopintentie aan de hand van een schap test”

Werkwijze schap test

De shelf test is opgedeeld in 3 fasen: eerst ziet de respondent een plank met het product voor een eerste indruk. Daarna wordt het productontwerp geëvalueerd op koopintentie, merkfit en opvallendheid, inclusief heatmap. In de laatste fase kiest de respondent het favoriete ontwerp met een verduidelijking van sterke en zwakke punten.

Schap test met eye tracking

Inzichten na schap test

Met de shelf test kom je te weten hoe de consument jouw nieuwe product of verpakking ervaart. Je ontvangt inzichten in de koopintentie en of je product merkherkenning oproept. Zo weet je meteen of er verbeteringen nodig zijn. Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe ervaart de doelgroep jouw nieuwe product?
  • Hoe scoort je merk ten opzichte van concurrenten?
  • Op basis waarvan overweegt je doelgroep jouw merk?
  • Wat zijn de sterke en zwakke punten?
  • Met welke verbeteringen zorg je voor een hogere merkbekendheid?

Interesse in een schap test? 

SCHAP TEST

Danone schapanalyse: welk product
presteert het best in verkoop?

Danone wilde een nieuwe product op de markt  brengen, bestaande uit zes verschillende varianten. Vooraf wilde Danone graag weten welke productvariant de voorkeur had van consumenten.

In een online kwantitatieve schaptest werden verschillende supermarktschappen gemaakt. Dankzij de schap test weet Danone niet alleen aan welke productvarianten consumenten de voorkeur geven, maar heeft men inzicht gekregen in het consumentengedrag van haar doelgroep. 

L
L