MERK OPLOSSING

Naam Test

SPRINT biedt de naam test aan als oplossing om snel en eenvoudig een nieuwe of bestaande naam te testen. Je krijgt antwoord op de vraag of de naam duidelijk is en of er een dringende reden is om de naam niet te gebruiken.

Een merknaam of productnaam wil je meteen goed introduceren. Je wilt dat de naam positief wordt ontvangen door de doelgroep, dat de consument begrijpt wat je merk inhoudt en positieve associaties heeft bij je naam. Het testen van mogelijke namen leidt tot het creëren van de perfecte merknaam die zorgt voor bekendheid en herkenbaarheid.

Wanneer je kiest voor de naam test, krijgt de doelgroep verschillende merk- of productnamen te zien en geven de respondenten feedback over elke naam. Hiermee vergelijk je informatie zoals de aantrekkelijkheid, uitspreekbaarheid en relevantie en ontdek je wat de meest effectieve naam is. Hiermee creëer je een duurzame naam met positieve associaties.

Inzichten na de SPRINT naam test

Je ontvangt inzichten in de aantrekkelijkheid en aansprekendheid van de namen en welk gevoel de consument erbij heeft.  Zo weet je meteen of er verbeteringen nodig zijn. Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Welke naam wordt positief ontvangen?
  • Welke associaties heeft je doelgroep bij de naam?
  • Welke namen hebben geen uitwerking op je doelgroep?
  • Wat ervaart je doelgroep bij de naam?
  • Welke verbeteringen zijn nodig?

Interesse in onze naam test?