UX OPLOSSING

Preference Test

Als je probeert iets nieuws te creëren, kan het lastig zijn te beslissen welke van de vele mogelijkheden je moet kiezen. Preference tests kunnen deze beslissing veel eenvoudiger maken en geven je inzicht in wat mensen het belangrijkst vinden bij het beoordelen van ontwerpen.

Deze tests worden vaak gebruikt om de esthetische aantrekkingskracht te beoordelen. Ze kunnen ook zo worden ingericht dat de gebruikers ontwerpen beoordelen op hoe betrouwbaar ze lijken of beoordelen of ze de specifieke informatie of het specifieke idee overbrengen dat je wilde overbrengen.

We voegen aan onze voorkeurstest een VisAWI (Visual Aesthetics of Websites Inventory) add-on toe. Met de VisAWI kun je achterhalen hoe gebruikers het esthetische aspect van je ontwerp subjectief waarnemen. De add-on is op verschillende manieren nuttig, omdat het waargenomen esthetische aspect van invloed kan zijn op vele andere aspecten, zoals tevredenheid, waarschijnlijkheid van een vervolgbezoek of bereidheid om te kopen.

De SPRINT preference test geeft je een duidelijk beeld van het ontwerp waaraan je gebruikers de voorkeur geven en waarom, door je te laten zien:

  1. welke ontwerpoptie zij verkiezen
  2. waarom ze die verkiezen
  3. wat de VisAWI-uitkomsten zijn:
  • hoe goed alle onderdelen van het ontwerp bij elkaar passen
  • hoe aangenaam gevarieerd het ontwerp is
  • hoe aantrekkelijk de kleursamenstelling is
  • hoe professioneel de lay-out van het ontwerp overkomt

Interesse in een Preference Test?