AGILE BRAND TRACKER

Hoe bekend is Azerion’s Governor of Poker 3 in Duitsland en Frankrijk?

Azerion wil in Duitsland en Frankrijk campagne voeren voor haar spel Governor of Poker 3. Maar hoe staat het er in deze landen momenteel eigenlijk voor met de bekendheid van dit spel? En hoe kan de spelontwikkelaar die bekendheid snel én op de juiste manier meten? SPRINT nam deze vraag uit handen en voerde binnen enkele dagen een Agile Brand Tracker uit.

Wanneer je als bedrijf wilt weten of een campagne bijdraagt aan de groei van je merk, dan is het van belang om een startpunt vast te leggen. Een nulmeting, die je later als de campagne eenmaal voorbij is kunt vergelijken met een nieuwe meting. Voor deze nulmeting zette Azerion de Agile Brand Tracker van SPRINT in.

Merkbekendheid meten

Uiteraard is het bij het meten van de merkbekendheid van belang om de juiste doelgroep te benaderen. De doelgroep van Azerion voor dit onderzoek bestaat uit mannen van 18 jaar en ouder in Duitsland en Frankrijk die onder andere weleens mee zouden willen meedoen aan kansspelen of loterijen. Deze deelnemers legden we een vragenlijst voor waarin we een aantal vragen stelden, zoals:

  • Welke merken kent u binnen deze marktcategorie?
  • Waar kent u het merk van?
  • Welke associaties heeft u met het merk?
  • Welk merk heeft uw voorkeur?

Agile Brand Tracker

Bij SPRINT kennen we onze zelf ontwikkelde Agile Brand Tracker. Wat kun je je daar precies bij voorstellen? Deze tracker bestaat uit een online vragenlijst die we in meer dan 100 landen kunnen voorleggen aan de gespecificeerde doelgroep van een merk. Zo onderzoeken we onder andere hoe bekend (awareness) en geliefd (likeability) het merk is in haar eigen categorie (ten opzichte van concurrenten). Verder wordt uitgevraagd waar mensen het merk van kennen (merkassocaties) en of ze zouden overwegen om bij dit merk een product te kopen en waarom dan wel of niet (consideration en preference).

"Iedere marketeer zoekt grip op de resultaten van branding-activiteiten. Door een nulmeting op te volgen met een tweede meetmoment ná de flight heeft de Agile Brand Tracker inzicht gegeven in de resultaten en de ontwikkeling daarin. Tussen het samenstellen van de vragenlijst en de doelgroep en gevalideerde resultaten zaten slechts enkele dagen, erg prettig!"
Wieger Sturm
Brand Manager Azerion

Wat leverde het meten van de bekendheid op voor Azerion?

Al snel kregen we alle resultaten van het onderzoek binnen. Azerion kon de antwoorden vervolgens direct aflezen van een aantrekkelijk weergegeven online dashboard. Zo ontving de spelontwikkelaar een mooi startpunt om vanuit te vertrekken met de campagnes in Duitsland en Frankrijk. Het merk weet nu namelijk waar haar groeipotentie ligt, en kan daar met haar communicatie-uitingen op inspelen.

Toen de campagnes eenmaal in gang waren gezet en een aanzienlijk bereik hadden gerealiseerd, zette SPRINT nog een keer de Brand Tracker in voor Azerion. Door deze resultaten te vergelijken met de nulmeting, werd snel inzichtelijk óf de uitingen effect hebben gehad op de bekendheid van het spel.

Is het voor jou ook de hoogste tijd om eens te meten hoe het ervoor staat met de bekendheid van je merk of wil je meer weten over de Brand Tracker? Lees hier meer

Interesse in de agile brand tracker? 

Bekijk andere cases

Welk product verkoopt het beste?

Vergroten de nieuwe marketingcampagnes van Danerolles de merkbekendheid?

Zal de nieuwe spread-verpakking van Flora tot meer verkopen leiden in Finland?