VERPAKKINGS TEST

Welke verpakkingselementen zou Bolletje altijd moeten behouden?

De producten van Bolletje en crackers van Bolletje Knäckebröd ken je hoogstwaarschijnlijk. Bolletje is dan ook één van de grootste spelers in de categorie graanproducten. Maar waar herken je Bolletje aan? Welke verpakkingselementen moet Bolletje volgens de consument te allen tijde behouden? SPRINT onderzocht de vraag met drie verpakkingstests. Áls Bolletje in de toekomst een productverpakking wil veranderen, dan weet ze nu in elk geval welke elementen ze nooit zou moeten willen veranderen.

Hoe staan de verpakkingen van de producten van Bolletje er op dit moment voor in de markt? Daar had het merk geen antwoord op. Als consumenten voor het winkelschap staan, waardoor kopen ze dan werkelijk een Bolletje-product? En als Bolletje ooit een verpakking wil aanpassen, wat is dan haar startpunt? Het was de hoogste tijd voor SPRINT om voor Bolletje tot antwoorden te komen.

3 verpakkings testen voor Bolletje

We onderzochten de vragen van Bolletje aan de hand van drie verschillende verpakkingstests, voor drie soorten crackers die vandaag de dag in de supermarkt verkocht worden. Voor elke verpakkingstest zetten we een online vragenlijst uit onder een groep van 100 consumenten in Nederland. Deze consumenten kopen met enige regelmaat producten van Bolletje.

In de verpakkingstesten werden oa de volgende standaardvragen van SPRINT aan de consumenten voorgelegd:

  • Hoe aantrekkelijk vinden consumenten de verpakkingen?
  • Wat vinden consumenten van de hoeveelheid informatie op de producten?
  • Met hoeveel gemak denken consumenten het product te kunnen vinden in de winkel?
  • Voelen ze de intentie om de producten te kopen?

Heatmap met gedetailleerde klantfeedback

Omdat we heel specifiek wilden weten wanneer de consument besluit om een product van Bolletje te kopen, vulden we het onderzoek aan met gedetailleerde klantfeedback. Zo vroegen we de deelnemers of ze wilden aangeven welke onderdelen van de verpakkingen ze écht belangrijk vinden. Denk aan: de kleur, het logo, een illustratie of een plastic venster. Door middel van een heatmap konden we daarbij zien waar de ogen van deelnemers op bleven hangen.

Wat leverde dit onderzoek op voor Bolletje?

Binnen 24 uur had SPRINT waardevolle inzichten verzameld. Zo weet Bolletje inmiddels welke verpakkingselementen ervoor zorgen dat de consument haar producten koopt, en welke elementen wellicht minder belangrijk zijn. Én natuurlijk welke elementen zo gewaardeerd worden dat het niet verstandig is voor Bolletje om deze in de toekomst te veranderen.

Meer weten over de SPRINT verpakkings test? Klik hier

Interesse in onze verpakkingstest? 

Bekijk andere cases

Vergroten de nieuwe marketingcampagnes van Danerolles de merkbekendheid?

Welk product verkoopt het beste?

Zal de nieuwe spread-verpakking van Flora tot meer verkopen leiden in Finland?