AGILE BRAND TRACKER

Vergroten de nieuwe marketingcampagnes van Danerolles de merkbekendheid?

Leg die smartphones aan de kant. Laten we met de familie eens samen bakken en échte gesprekken voeren rond de tafel. Danerolles hoopt deze missie met haar voorverpakte deegrollen waar te maken. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met haar merkbekendheid in Nederland en haar andere landen?

Danerolles gebruikt de Agile Brand Tracker van SPRINT om te ontdekken of de marketingcampagnes invloed uitoefenen op de bekendheid van het merk in verschillende landen.

Zonder een recente nulmeting weet je als organisatie niet in hoeverre een specifieke marketingcampagne bijdraagt aan het bekender maken van je merk. Daarom klopte Danerolles aan bij SPRINT voor een Agile Brand Tracker. Hierbij kun monitoren hoe je campagnes het doen en of je in de goede richting zit met je merkstrategie.

Nulmeting & marketingcampagnes

Door te starten met een nulmeting naar de naamsbekendheid heeft Danerolles waardevolle inzichten en handvatten die ze kunnen gebruiken om een effectieve marketingcampagne op te stellen. Danerolles maakte al gebruik van het SPRINT platform voor andere onderzoeken en het was alleen nodig om de standaard Brand Tracker vragenlijst aan te passen specifiek voor het merk. Hierdoor konden 500 razendsnel de vragenlijst invullen en waren alle resultaten binnen 24 uur beschikbaar voor Danerolles.

Agile brand tracker geeft de antwoorden

Danerolles weet nu hoe het ervoor staat met de merkbekendheid. Deze kennis kunnen ze goed gebruiken voor het uitwerken van nieuwe marketingcampagnes. Het onderzoek is niet alleen laagdrempelig, het is ook een efficiënte manier om vervolgmetingen uit te laten voeren. Na het uitzetten van de campagne wordt er vier keer per jaar een meting gedaan om de meest betrouwbare resultaten te krijgen en de effecten van de marketing inspanningen te blijven volgen.

In de vragenlijst template van de SPRINT Agile Brand Tracker wordt rekening gehouden met concurrentie, non users en concrete verbeterpunten voor het merk. Rapportage vindt plaats op basis van een visueel aantrekkelijk online dashboard waarin de data altijd beschikbaar is om verdere analyses te doen.

Wat leverde de meting voor Danerolles op?

Op deze manier ontving Danerolles inzicht in haar merkbekendheid in haar landen. Maar het belangrijkste: het merk heeft nu een startpunt in handen. Zo weet ze waar ze staat ten opzichte van de concurrenten, én waar ze vanaf nu naartoe wil. Ook bieden de resultaten handvatten voor de marketingcampagnes om de bekendheid van Danerolles te vergroten.

Meer weten over de Brand Tracker of direct een meting laten uitvoeren door SPRINT? Klik hier

Interesse in onze brand tracker? 

Bekijk andere cases

Welk product verkoopt het beste?

Welke verpakkingselementen zou Bolletje altijd moeten behouden?

Stoov brand tracker research

Hoe meet Stoov® haar merkbekendheid op een snelle en slimme manier?