TV COMMERCIAL TEST

Campagnevideo McDonald’s getest binnen 24 uur

McDonald’s koestert het verlangen om mensen een feel good moment te bezorgen. Ze wilde graag een campagnevideo creëren waarin het verhaal van de mens centraal staat. Maar na de campagne ontwikkeld te hebben, heerste de vraag of de beelden en het geluid goed overkwamen op de doelgroep. Omdat McDonald’s geen tijd wilde verliezen, schakelde ze SPRINT in. Razendsnel onderzochten wij wat het publiek van de campagne vond. Binnen 24 uur presenteerden we vervolgens de resultaten.

Campagne onderzoek McDonald’s

McDonald’s wilde met name de mening van de consument achterhalen over twee aspecten in de campagnevideo. Door het inzetten van een online vragenlijst, bestaande uit standaardvragen én een aantal extra vragen onderzochten we dit onder ruim 200 deelnemers, geselecteerd uit het algemeen Nederlands publiek.

Campagne onderzoeken met Advertentie Test

Organisaties kunnen via het platform van Sprint een aanvraagformulier invullen voor een Advertentie Test. Binnen 24 uur zorgt Sprint ervoor dat het onderzoek wordt uitgevoerd. Voor dit platform is een tool ontwikkeld om allerlei checks uit te voeren op verschillende promotiematerialen, zoals video’s. Deze processen zijn geautomatiseerd en gekoppeld aan een standaard vragenlijst. Om 17.00 uur kregen we de aanvraag van McDonald’s binnen en zetten we de vragenlijst uit. Maar eerst voegden we nog een aantal extra vragen toe, zodat we met zekerheid een duidelijk antwoord zouden krijgen op de vraag wat deelnemers van het moment van de reclame-uiting vonden en de gebruikte muziek. McDonald’s twijfelde over twee verschillende muzieknummers, daarom hebben we beide campagneversies aan de deelnemers laten zien.

Vragen die worden beantwoord door middel van de Advertentie Test zijn onder andere:

  • Begrijpt jouw doelgroep de boodschap?
  • Welke elementen worden teruggespeeld?
  • Bereikt jouw advertentie zijn doel?
  • Hoe kun je je boodschap nog beter overbrengen?

Via een online dashboard werden alle resultaten en inzichten automatisch geanalyseerd en op een overzichtelijke manier weergegeven.

Wil je ook een advertentie testen en binnen 24 uur resultaat? Klik hier

Interesse in onze online video test? 

Bekijk andere cases

Welke prijs moet Grolsch Herfstbier 0.0% krijgen?

Welke verpakkingselementen zou Bolletje altijd moeten behouden?

Hoe kon Eneco razendsnel
de keuze maken tussen drie advertenties?