PRINT / OUTDOOR AD TEST

Hoe wenst Schiphol reizigers uit China het beste een gelukkig nieuwjaar?

Rondom de viering van het Chinees Nieuwjaar reizen veel Chinezen met het vliegtuig om bij familie te zijn. Schiphol wil in deze periode reizigers met een Chinese afkomst een gelukkig nieuwjaar toewensen. Daarvoor ontwierp de luchthaven een banner. Maar voordat de banner gedrukt werd wilde Schiphol graag weten of de banner reizigers aanspreekt. Onze experts van SPRINT onderzochten het binnen 24 uur met de print / outdoor ad test.

Print / outdoor ad test Schiphol Airport

Het Chinees Nieuwjaar begon dit jaar op 1 februari en duurt in totaal 15 dagen. De reden dat het nieuwe jaar in China anders valt dan bij ons in het Westen is omdat wij de Gregoriaanse kalender volgen terwijl Chinezen de maankalender gebruiken. Het Chinees Nieuwjaar staat voor de meeste mensen met Chinese afkomst in het teken van belangrijke feestdagen. Ook staat elk jaar één van de 12 dieren uit de Chinese dierenriem centraal, 2022 draait om de tijger. Veel Chinezen over heel de wereld reizen in deze periode met het vliegtuig naar familie om samen de ingang van het nieuwe jaar te vieren. Schiphol is dit niet ontgaan en wenst alle reizigers met een Chinese afkomst een gelukkig nieuwjaar toe. Maar is de banner die Schiphol daarvoor heeft ontworpen geschikt?

Print / outdoor ad test Schiphol voor het Chinees Nieuwjaar

Om erachter te komen of de ontworpen banner reizigers aanspreekt, koos Schiphol ervoor om SPRINT een print / outdoor ad test te laten uitvoeren onder het algemeen publiek in China. Welke vragen we stelden? Een aantal voorbeelden:

  • Hoe leuk vind je deze advertentie?
  • Als je de banner op het vliegveld zou zien, zou je dan stoppen en ernaar kijken, of zou je verder lopen?
  • Vind je dat de boodschap duidelijk overkomt?
  • Welk cijfer geef je deze banner en waarom?
  • Welke specifieke onderdelen van de banner spreken je (wel/niet) aan?

Daarnaast vroegen we aan de deelnemers of ze concrete verbeterpunten konden benoemen. Welke storende elementen kon Schiphol bijvoorbeeld beter uit de advertentie weglaten? Veel respondenten gaven aan dat de banner druk overkwam, het was ook niet duidelijk of de Chinese tijger of de Chinese draak het hoofdkarakter was. Met deze feedback maakte Schiphol een slimme keuze door één van de karakters uit de banner te halen, zo liet ze de draak gaan. De tijger staat volgens de Chinese dierenriem in 2022 immers centraal.

Welke acties ondernam Schiphol na de print / outdoor ad test?

SPRINT leverde alle antwoorden en resultaten in een overzichtelijk rapport op aan Schiphol. Zo las de luchthaven eenvoudig en snel af hoe het algemeen publiek in China op de banner reageerde. Naar aanleiding van de concrete feedback van de respondenten besloot Schiphol vervolgens om een geheel nieuwe banner te ontwerpen. Voor deze banner werden verschillende specifieke elementen uit de oude advertenties gebruikt. Zo ontwikkelde Schiphol een advertentiebanner waarmee ze reizigers met Chinese afkomst ongetwijfeld een gelukkig nieuwjaar toewenst.

Wil jij ook zeker weten dat jouw boodschap goed wordt overgebracht in een advertentie? Laat de advertentie(s) door SPRINT testen en je ontvangt binnen 24 uur jouw antwoord.

Interesse in een print / outdoor test? 

Bekijk andere cases

Campagnevideo McDonald’s getest binnen 24 uur.

Hoe brengt TUI het beste duurzame vakanties onder de aandacht?

Welk product verkoopt het beste?