SLOGAN TEST

Zo kon MediaMarkt Benelux razendsnel de slogan van hun internationale merkcampagne valideren.

MediaMarkt Benelux heeft onlangs een gloednieuwe internationale merkcampagne gelanceerd met de slogan ‘’Let’s Go!’’. Voor de internationale elektronicaexpert ging hier veel werk aan vooraf. Hoewel Engels taalgebruik in Nederlandse marketing en communicatie geaccepteerd is, was er binnen MediaMarkt twijfel of de Engelstalige slogan effectief zou zijn in Franstalige regio’s. Traditioneel denkt men dat in deze regio’s alleen Frans acceptabel is. Om de uiteindelijke beslissing nog vóór de snel naderende deadline te kunnen onderbouwen, koos MediaMarkt voor een SPRINT tagline test.

Do-it-Together tagline testopzet

Via de SPRINT tagline test kon MediaMarkt razendsnel een datagedreven beslissing nemen. Samen met één van de SPRINT onderzoekers werd deze test opgezet in het platform, met Wallonië en Luxemburg als focus regio’s. Honderden inwoners van deze gebieden werden gevraagd om hun mening te geven over de slogan ‘’Let’s Go!’’ óf de Franse variant ‘’On y va!’’. De test had een monadische opzet, waarbij beide varianten afzonderlijk werden beoordeeld.

Tagline test als bewezen SPRINT oplossing

Het doel van deze test is om snel te weten te komen hoe de doelgroep een tagline beoordeelt op een aantal KPI’s. Deze bewezen SPRINT oplossing levert daarnaast ook feedback op in de vorm van open antwoorden. De standaardvragenlijst staat vertaald klaar in allerlei talen, waardoor een SPRINT test extra snel opgezet is.

‘’Door de SPRINT tagline test konden we onze internationale slogan ‘’Let’s Go!’’ ook voor Wallonië en Luxemburg gebruiken en bleven we binnen onze toch al krappe deadlines.’’
Merel Baetings
Brand&Campaign Lead MediaMarkt

Waar krijg je exact antwoord op met de tagline test?

  • De eerste indruk van de doelgroep
  • Boodschapoverdracht: geholpen en ongeholpen
  • De mate van relevantie
  • De verandering van het merkbeeld
  • Aansprekendheid en daarop een toelichting
  • In hoeverre de tagline past bij je merk
  • Aankoopintentie op basis van de tagline
  • De eerste indruk van de doelgroep

Daarnaast is het mogelijk om eigen vragen toe te voegen. In dit geval wilde MediaMarkt weten welke slogan variant Franssprekende consumenten prefereren als ze de keuze hebben tussen beide vertalingen. Daarom eindigt de vragenlijst met een voorkeursvraag.

Zo hielp het pre-testen MediaMarkt om snel de juiste beslissing te nemen voor hun merkcampagne:

  • Razendsnel inzicht in de doelgroep. ‘’Let’s Go!’’ wordt door Franssprekende consumenten veel beter ontvangen dan het Franse alternatief.
  • Snelle validatie door efficiënte SPRINT aanpak

Binnen de krappe campagnedeadlines kon een intern vermoeden gevalideerd worden en kon MediaMarkt haar beslissing onderbouwen met consumenteninzichten.

Meer weten over de tagline test of direct een meting laten uitvoeren door SPRINT? Klik hier

Interesse in onze tagline test? 

Bekijk andere cases

Welk product verkoopt het beste?

Vergroten de nieuwe marketingcampagnes van Danerolles de merkbekendheid?

Zal de nieuwe spread-verpakking van Flora tot meer verkopen leiden in Finland?