UX-tests van SPRINT live

Sinds oktober bieden we 5 standaard UX testen aan in het SPRINT platform. Met deze one-stop-UX-oplossing voor snelle feedback is het mogelijk om tijdens het ontwerpproces makkelijk gebruikersvriendelijke keuzes te maken.  

Hier alvast een inkijkje in het soort tests dat je kunt verwachten:

5 second test

Met de 5-second tests kun je zien of gebruikers een goede eerste indruk hebben van een pagina en of ze zich deze goed kunnen herinneren.

First click test

First click tests meten de gebruiksvriendelijkheid van een website, app of ontwerp door na te gaan hoe gemakkelijk het is om een bepaalde taak te verrichten. Uit onderzoek blijkt dat als de eerste klik juist is, er 87% kans is dat een gebruiker de actie goed voltooit, terwijl dat percentage maar 46% is als de eerste klik fout is.

Preference test

Preference tests  zijn een onderzoeksmethode om te bepalen aan welke van diverse opties gebruikers de voorkeur geven. Deze tests worden vaak gebruikt om te bepalen welke ontwerpen esthetisch het meest worden gewaardeerd, het best worden begrepen of het meeste vertrouwen wekken.

Tree test

Twee van de meest voorkomende problemen in het ontwerp van websites zijn overlappende informatierubrieken en onduidelijke benamingen daarvan. Een tree test beoordeelt een hiërarchische structuur – een boomstructuur – door gebruikers te vragen de posities in de boomstructuur te zoeken waar ze specifieke taken kunnen verrichten.

Usability test

Hierbij worden gegevens over elke stap in de navigatie op een website verzameld. Dit biedt je waardevolle handvatten om de navigatieroutes van je site te verbeteren.

Lees hier meer over onze UX testen