COMMUNICATIE OPLOSSING

Script test

Tijdens de conceptfase van een video advertentie is het handig om alvast je storyboard of script te kunnen testen. Met de script test doe je dit snel en gemakkelijk. Hiermee meet je of jouw doelgroep de verhaallijn aansprekend vindt en krijg je inzicht of de video het gewenste effect heeft op de consument. Het verschil met onze video ad test is dat we respondenten op de hoogte brengen dat het storyboard nog in de ontwikkelfase zit. Twijfel je tussen verschillende versies? Zet één commercial af tegen meerdere versies en zie welke het beste scoort. Ook kun je de uitkomsten vergelijken met onze storyboard benchmark.

Met de script test krijg je een duidelijk overzicht van hoe jouw concept scoort op:

  • Waardering
  • Mate waarin deze aandacht vasthoudt
  • Branding
  • De mate waarin deze aanzet tot actie

Daarnaast vragen we respondenten naar de ongeholpen boodschapoverdracht en is er ruimte om feedback te geven via open vragen. Ook passen we een sentimentanalyse of clickheatmap toe. Op basis van deze inzichten kunnen hele concrete verbeterpunten worden geformuleerd.

Naast onze standaardvragen is het mogelijk om een aantal eigen vragen toe te voegen.  

Eye-tracking in script test

In onze script test kunnen we ook eye-tracking toepassen. Je krijgt hiermee inzicht in de mate van aandacht en opvallendheid. Daarmee kun je nog beter gewogen beslissingen nemen. Lees hier meer over de eye-tracking methode.

Interesse in een script test?