advertentietest

Wat is de beste digitale advertentie voor Black Friday?

MediaMarkt begrijpt dat het belangrijk is om de juiste keuze te maken voor een succesvolle Black Friday-campagne. Vooral in een tijd waarin iedereen adverteert! Via SPRINT zijn vier verschillende advertentievarianten onderworpen aan de advertentietest.

Wat is de meest impactvolle digitale advertentie?

Voor MediaMarkt was het belangrijk om uit de verschillende Black Friday-campagnes de meest impactvolle variant te selecteren. Via het SPRINT platform kon dat snel en doelgericht. De test werd in samenwerking met experts opgezet met behulp van een monadische aanpak, waarbij elk van de vier varianten werd getoond aan groepen van 100 Nederlandse en Belgische respondenten. De advertentietest gaf MediaMarkt waardevol inzicht in hoe de doelgroep de ontwerpen beoordeelde en welke elementen het beste presteerden. Via een visuele heatmap geven wij inzicht in welke elementen de respondenten als aantrekkelijk of minder aantrekkelijk hebben ervaren.

De advertentietest biedt inzicht in belangrijke KPI’s, zoals:

  • Algemene waardering, uitgedrukt in een rapportcijfer met toelichting.
  • Duidelijkheid van het merk in de advertentie.
  • Kracht om de aandacht vast te houden.
  • Effectieve boodschapoverdracht (zonder hulp).
  • Mate waarin de advertentie aanzet tot actie.

Resultaten snel beschikbaar in ons online dashboard

Binnen slechts 24 uur na de test waren de resultaten beschikbaar in ons handige SPRINT-dashboard. Hiermee kon MediaMarkt moeiteloos de prestaties van de diverse ontwerpen vergelijken op basis van de verschillende KPI’s. Een snelle blik op het dashboard gaf MediaMarkt de nodige inzichten om verdere stappen te kunnen zetten en beslissingen te kunnen nemen.

Ons dashboard bevat ook een sterke benchmarkfunctionaliteit waarmee we onze geteste advertenties vergelijken met branchenormen en andere benchmarkgegevens.

Benieuwd naar hoe jij ook snel en doelgericht de beste keuze kunt maken tussen diverse advertentievarianten? Klik hier om meer te ontdekken over onze digitale advertentietest.

Interesse? Vraag hier een demo aan

Bekijk andere cases

Welk product verkoopt het beste?

Vergroten de nieuwe marketingcampagnes van Danerolles de merkbekendheid?

Zal de nieuwe spread-verpakking van Flora tot meer verkopen leiden in Finland?