TV COMMERCIAL TEST

Door de Video Ad test kan ENGIE haar klanten duidelijker informeren over de fluctuerende energieprijzen

De energieprijzen fluctueren enorm. Daarom wil ENGIE op een transparante manier aan haar klanten in België uitleggen hoe de facturen worden berekend. De energieleverancier kwam op het idee om daarvoor een video explainer te creëren. Maar brengt deze video de boodschap duidelijk over? De Video Ad test gaf de juiste inzichten.

De energiemarkt is momenteel een uitdagende markt vanwege de torenhoge tarieven. ENGIE wil daarom graag duidelijke én transparante informatie verschaffen naar haar klant toe. Want wat betekenen fluctuerende tarieven voor de klant? Hoe worden de facturen berekend? Wordt het voorschot daar al in meegenomen of niet? En is het verstandig voor de klant om dit voorschot zelf te verhogen of is dat niet nodig?

Brengt de video explainer de boodschap duidelijk over?

Om haar klanten te helpen hun weg te vinden in de grote hoeveelheid informatie in de complexe energiemarkt, ontwikkelde ENGIE een video explainer. Het was vervolgens belangrijk om te ontdekken of de video haar boodschap duidelijk overbrengt. SPRINT stond al in de startblokken toen we de aanvraag voor een Video Ad test binnenkregen en deed onderzoek naar wat het publiek van de video vindt binnen 24 uur.

"Dankzij de snelle test konden we de video met een gerust hart op korte termijn delen op onze website. Uit de test kwamen enkele kleine maar essentiële aanpassingen naar voren, zoals de spreiding van de informatie in de video en de toevoeging van enkele concrete voorbeelden. We namen ook kleinere bijkomende verbeterpunten mee om verder uit te werken in toekomstige communicatie."
Jessica Hellings
Manager Customer & Competitive Insights ENGIE

Video Ad test geeft juiste inzichten

Bij SPRINT zetten we een standaard vragenlijst in die we deelden met de doelgroep van ENGIE. En waar nodig vulden we die aan met extra vragen. Welke vragen legden we voor? Denk onder andere aan:

  • Hoe duidelijk vindt u deze video? En kunt u toelichten waarom u dat vindt?
  • Wat probeert ENGIE volgens u met deze video te vertellen?
  • Zet deze video u aan om verdere actie te ondernemen?

Wat leverde het onderzoek op voor ENGIE?

De deelnemers bekeken de video en vulden de vragenlijst in. De antwoorden werden door SPRINT geanalyseerd en zo kon ENGIE op een overzichtelijke manier alle resultaten aflezen. Ook vergeleken we deze resultaten met die op de benchmark. Zo ontdekte ENGIE meteen hoe goed haar video scoort ten opzichte van communicatie-uitingen van andere energieleveranciers, haar concurrenten.

Binnen een dag ontving ENGIE alle resultaten en wist ze of de video explainer haar boodschap goed overbracht, of welke gedeeltes in de video ze beter kan aanpassen.

Twijfel jij ook of jouw video explainer of een andere communicatie-uiting duidelijk is voor jouw klant? Laat die dan nog even snel testen via een Video Ad test 

Interesse in onze video ad test?

Bekijk andere cases

Welke belofte legt het best uit dat de stroom van Vattenfall steeds groener wordt?

Campagnevideo McDonald’s getest binnen 24 uur

Hoe kon Eneco razendsnel
de keuze maken tussen 3 digitale advertenties?