AGILE BRAND TRACKER

Zo meet Stoov® haar merkbekendheid op een snelle en slimme manier

De scale-up Stoov® heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt. Met gave, slimme merkcampagnes veroverden hun warmtekussens in snel tempo de Nederlandse, Duitse en Engelse markt. Maar hoe maak je op een snelle en slimme manier het effect van zo’n campagne inzichtelijk? En hoe doet Stoov® het ten opzichte van concurrenten? Met de SPRINT Agile Brand Tracker brengt Stoov® het startpunt en de groei van het merk in drie landen in kaart. Hoe? Ontdek het hieronder.

Een snelle en slimme D-I-T opzet voor internationaal onderzoek

Stoov® startte met het onderzoeksproces voor de Nederlandse markt. Met de Do-It-Together (DIT) aanpak van SPRINT stond Stoov® daar niet alleen voor, maar was er in alle fases contact met de betrokken onderzoeker. De geoptimaliseerde SPRINT vragenlijst werd voor Stoov® aangepast naar hun specifieke sector, concurrenten en positionering. In het SPRINT platform vraagt Stoov® eenvoudig vervolgmetingen aan. Het resultaat? Een dashboard met waardevolle output om de enorme groei van het merk te monitoren. Het onderzoek in Nederland breidde zich al snel uit naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dankzij de vooraf vertaalde vragenlijst gingen deze internationale onderzoeken snel van start. Bij elke meting vulden 500 Nederlandse, 500 Duitse of 500 Engelse respondenten de vragenlijst in, wat zorgde voor een breed en representatief perspectief.

Het interactieve dashboard biedt inzicht in het merk Stoov® én de concurrenten

De Agile Brand Tracker bracht Stoov® een schat aan inzichten over de positie van het merk ten opzichte van concurrenten en gaf een helder beeld van hoe consumenten het merk zien. Binnen een week was de data beschikbaar in een interactief dashboard. In het merkfunnel kon Stoov® in één oogopslag de eerste conclusies trekken. In het dashboard kan Stoov® kan niet alleen de eigen scores vergelijken met die van concurrenten, maar ook gemakkelijk veranderingen door de tijd analyseren. Merkbekendheid, merkpositie en imago zijn daarbij de belangrijkste pijlers.

Brand Tracking Stoov

De impact van campagnes vaststellen met de Campagne Effect Module

Om nóg meer uit een Agile Brand Tracker te halen, adviseert SPRINT de aanvullende Campagne Effect Module. Aan de hand van vijf extra vragen volgen inzichten in welke impact een campagnes heeft. Met deze module kon Stoov® ontdekken of de doelgroep de advertenties gezien had, of ze zich deze herinnerde en zo ja, welke advertenties specifiek. Bovendien beoordeelt de doelgroep de campagne zelf, wat waardevolle inhoudelijke feedback oplevert.

De Product Funnel Module ontrafelt het proces tussen bewustwording en aankoop

Een andere extra optie die SPRINT biedt is de uitbreiding van het standaard merkfunnel met de Product Funnel Module. Dit extra set aan vragen meet de klantreis vanaf de bewustwording van een product tot en met aankoopintentie en retentie. Ook levert deze module inzichten op in drivers en triggers tijdens de consumentreis. Daarnaast wordt duidelijk waarom een consument wel of geen producten van het merk overweegt te kopen.

Met de SPRINT Agile Brand Tracker volgde Stoov® niet alleen de ontwikkeling van hun merkbekendheid en merkpositie, maar verkregen ze ook belangrijke inzichten in hun imago. De Campagne Effect Module en de Product Funnel Module leverden Stoov® nog gedetailleerdere kennis op over de effecten van hun campagnes én de klantreis. Zo kon Stoov® zijn strategie optimaliseren om het merk succesvol verder te laten groeien in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Benieuwd naar wat de Agile Brand Tracker voor jouw merk kan betekenen? Klik hier om te ontdekken hoe dit onderzoek ook jouw merk verder kan helpen. Laat je inspireren en zet de volgende stap in het optimaliseren van jouw merkstrategie!

Interesse in een brandtracker?

Bekijk andere cases

Hoe brengt TUI het beste duurzame vakanties onder de aandacht?

Campagnevideo McDonald’s getest binnen 24 uur.

Welke belofte legt het best uit dat de stroom van Vattenfall steeds groener wordt?