CONCEPT TEST

Is de campagne van World Animal Protection overtuigend genoeg om de verkoop van kangoeroe-producten te stoppen?

World Animal Protection zet zich in voor het welzijn van dieren over de hele wereld. Momenteel voert de organisatie actie tegen de verkoop van kangoeroeproducten in Nederland. World Animal Protection maakt in een campagne duidelijk dat bij de productie van deze kangoeroeproducten veel dierenleed komt kijken. Maar is de campagne geloofwaardig? En in hoeverre zijn Nederlanders bereid de campagne te steunen? SPRINT onderzocht het binnen 24 uur met een concept test.

De organisatie World Animal Protection maakt in een campagne duidelijk dat de kangoeroejacht in Australië tot veel dierenleed en geldopbrengsten leidt. De kangoeroes worden verkocht aan bedrijven die het vlees en de huid gebruiken voor bijvoorbeeld biefstuk, hondenvoer of sportschoenen. Nederland behoort tot één van de grootste importeurs. De organisatie roept op om de import en verkoop van de producten te stoppen, zodat kangoeroes een beter leven krijgen. Maar is de campagne overtuigend genoeg om de verkoop te stoppen? Om er zeker van te zijn dat de campagne het gewenste resultaat oplevert, liet World Animal Protection de concepten testen door SPRINT.

Concept test World Animal Protection

Op eenvoudige en snelle wijze vulde World Animal Protection een online aanvraagformulier in voor een concept test. Zo konden onze onderzoekexperts razendsnel een online vragenlijst uitzetten onder 100 mensen die direne en dierenbescherming belangrijk vinden. In de online vragenlijst verscheen de campagne in beeld en kregen de deelnemers een aantal relevante vragen voorgeschoteld.

Online vragenlijst van SPRINT

SPRINT zet voor elke concept test een standaard vragenlijst in. In overleg met de organisatie passen we de vragenlijst op bepaalde punten aan. Met de vragenlijst voor World Animal Protection speelden we met name in op een aantal KPI’s van de organisatie. Deze KPI vragen zijn gesteld:

  • In hoeverre spreekt deze campagne je aan?
  • In hoeverre onderscheidt deze campagne zich van andere campagnes van dierenwelzijnsorganisaties?
  • Hoe geloofwaardig vind je deze campagne?
  • In hoeverre vind je deze campagne passen bij World Animal Protection?
  • In hoeverre denk je aan deze campagne mee te gaan doen?

Wáárom zet de advertentietekst wel of niet aan tot actie?

 We stelden ook een aantal vragen om te ontdekken wáárom de deelnemers bepaalde antwoorden gaven, bijvoorbeeld waarom mensen wel of niet geneigd zijn om (na het zien van deze campagne) de actie van de organisatie te steunen en geld te doneren. En welk geldbedrag zouden ze dan acceptabel vinden om World Animal Protection financieel mee te steunen? Of willen de deelnemers de organisatie op een andere manier steunen?

Wat leverde het SPRINT-onderzoek op voor World Animal Protection?

Al snel verzamelden we alle antwoorden. We maakten de resultaten inzichtelijk door deze te analyseren. Vervolgens presenteerde SPRINT alle waardevolle inzichten in interactief dashboard. En dat binnen 24 uur! Zo kon World Animal Protection direct aflezen op welke KPI’s de advertentie goed zal scoren bij een breder publiek en welke punten wellicht om aanpassing vragen.

World Animal Protection ondernam direct actie en en met succes! Naar aanleiding van de campagne besloot webwinkel Bol.com om de verkoop van kangoeroeproducten te stoppen. Dit houdt in dat artikelen waarin kangoeroe is verwerkt niet langer aangeboden mogen worden via Bol.com. Ook schaatsmerk Viking stopt met gebruik van kangoeroeleer voor zijn schaatsen. Een campagne met impact!

Wil jij óók zeker weten dat jouw nieuwe campagne of commercial het gewenste resultaat oplevert? Klik hier

Interesse in een concept test? 

Bekijk andere cases

Hoe brengt TUI het beste duurzame vakanties onder de aandacht?

Campagnevideo McDonald’s getest binnen 24 uur.

Welke belofte legt het best uit dat de stroom van Vattenfall steeds groener wordt?